Fokus på kvalitet, design och passform

2022-04-05

Hur ger man sig an att skapa en T-shirt som är bättre än de andra på marknaden? Hur mycket kan olika T-shirts skilja sig åt från varandra egentligen? Det är ju inte det mest avancerade klädesplagget, i slutet av dagen tycker nog de flesta att det är ju ändå bara en T-shirt. Vi på bareen tycker dock inte som de flesta, och det är därför vi anser att våra T-shirts är något av det bästa som finns på marknaden - för att vi har lagt ner tiden, kärleken och engagemanget det krävs på våra T-shirts för att kunna säga det.

En T-shirt känns ofta som ett väldigt simpelt klädesplagg. Vid första anblicken slår nog inte en T-shirt någon som ett särskilt komplicerat eller komplext plagg. Två par korta ärmar, en mellandel, och det är det. Alla har vi säkerligen ett flertal T-shirts också, det är ett plagg som helt enkelt finns överallt - i allas garderober. Det spelar ingen roll om man är gammal eller ung, Barack Obama eller Kanye West, fattig eller rik - vi alla har ett par T-shirts i garderoben. Alla har vi samma förmodligen tendens, oavsett om du är gammal eller ung, heter Kanye eller Barack, att vi har vissa T-shirts som vi använder mer än andra. Hur kommer det sig att det då finns de T-shirts vi älskar, och de T-shirts som ligger ihopskrynklade i garderoben och inte har använts på evigheter?

Kvalitet och passform har varit några av våra kärnvärden sedan vi startade bareen.  Vi hatade själva hur svårt det var att hitta en T-shirt som satt bra, med hög kvalitet och inte tappade sin passform efter en tvätt. När vi väl hittade en T-shirts som uppfyllde de parametrarna så kostade de alltid en förmögenhet. Vi hittade aldrig en där allt sammanstrålade i en och samma T-shirt. Så när vi beslutade oss för att starta bareen, satt vi i flera månader vid ritbordet och finslipade vad vi ansåg var det gyllene snittet för en älskvärd T-shirt. Och även om en T-shirt kanske låter simpel i sin design, så finns det otroligt många parametrar att tänka på. Vart ska sömmen för axeln sitta på skuldran? Hur bred ska självaste kragen vara? Vart sätter man etiketten så att den inte stör och kliar? Hur tjock ska självaste T-shirten vara? Hur tight ska T-shirten vara? Allt detta och mycket mer var saker vi la enorma mängder tid och energi på att testa och definiera innan vi började producera våra olika T-shirts. När designen sedan var klar, gick vi vidare till materialet. Att välja rätt material är lika viktigt som mått och passform, för det är kvaliteten som kan ge en T-shirt sin långa livstid och bekväma mjukhet samtidigt som den blir slitstark. Därför är alla våra T-shirts producerade av 100% ekologisk bomuld.

Det gyllene snittet till den perfekta T-shirten är dock inte enbart de rätta måtten eller materialet, utan snarare den rätta mentaliteten. Det är att lyssna på sina kunder, finjustera och utveckla sina produkter kontinuerligt. Det är därför vi fortfarande idag arbetar och slipar på våran design. Senaste utvecklingen är till exempel när vi lanserade vår Box Fit Light , som våra kunder har bett om. Där har vi tagit vår traditionella Box Fit T-shirt  och förbättrat kragen, samtidigt som vi även gjort den i aningen tunnare material. Dessa slags förbättringar och justeringar av våra produkter är något vi alltid kommer fortsätta med, så att vi alltid kan förse våra kunder med klädesplagg som blir favoritkläder, och inte något som ligger ihopskrynklat i garderoben.