3 tips för att shoppe mer ansvarsfullt

2022-09-28

 

3 tips för att handla mer ansvarsfullt

 

1. Kvalité över kvantitet

Förläng livslängden på dina kläder genom att investera i bra kvalitet. Det kan handlar om lite extra pengar för mycket bättre kvalité, som i slutändan kommer bespara dig pengar då kläderna håller längre. Du kommer snabbt att märka att du kommer att njuta av en högkvalitativ t-shirt mer än “10 billiga t-shirts” paketet du beställde hem.

2. Investera i tidlösa klassiker

Förenkla din stil och uppgradera din garderob genom att skippa flashiga kläder och istället välja tidlösa, högkvalitativa basprodukter . Sedan kan du pimpa upp dina outfits med accessoarer och second hand produkter. Tack vare stilrena tidlösa produkter kan du också enkelt kombinera olika klädesplagg utan att oroa dig för mycket över färgerna.

3. Kan dina material

Som regel är det en bra idé att undvika så kallad polyester, eftersom polyester skapas med hjälp av petroleum och inte kan brytas ned på ett hållbart sätt. Ekologisk bomull använder även mycket mindre vatten än konventionell bomull när det produceras.

Vi hoppas att dessa enkla tips har hjälpt dig på vägen när du försöker handla mer hållbart. Det är väldigt viktigt för oss på BAREEN att vi tar hand om miljön, och att vi hjälper våra kunder att göra det också. Det är därför alla våra t-shirts är gjorda av ekologisk bomull. Vår Classic Fit vit är perfekt som en tidlös basprodukt i din garderob och vi kan försäkra dig om att om du tar väl hand om den så kan du älska den i många år framöver. Du kan läsa mer om hållbarheten hos våra t-shirts här.