Allt om Hoodien

2022-11-07

 

Vad är en hoodie?

En bra hoodie är ett måste i varje garderob

Enkelt förklarat är en hoodien en typ av tröja med tjocktröja med huva. Som tradition bärs hoodien ofta med mjukisbyxor samma färg. Ofta kan huvan snöras upp, vilket ger hoodtröjan ett traditionellt utseende. Våra hoodies på bareen® har en stor ficka på framsidan där du kan förvara din mobiltelefon, nycklar eller plånbok.

Historien om hoodien

I början av 1930-talet började sportmärket Champion tillverka tröjor med huva för att skydda idrottare och arbetare från väder och vind. Detta skapade ett stort intresse bland college-idrottslagen för en tröja som både såg cool ut och höll dem varma på vintern. På 1960-talet blev den berömda huvtröjan till och med en amerikansk ungdomstrend. Efterfrågan blev snabbt stor och hoodien blev snabbt den senaste modetrenden. Hoodien blev även snabbt det mest eftertraktade plagget inom hiphop-samhället på 1970-talet och skate-punk-kulturen på 80-90-talet. Huvtröjan ansågs inte bara vara en modetrend utan också ändamålsenlig och tjänade till att ge anonymitet och värmeskydd på samma gång..

Hur stylar man en hoodie

Streetstyle modet i Köpenhamn gör att den enkla huvtröjan till en viktig del av modernt herrmode. Om du är lika förtjust i avslappnat mode för män som vi är kan du enkelt kombinera hoodien med en bomberjacka. Eftersom bomberjackor tenderar att vara lite löst sittande finns det en perfekt plats för en huvtröja under. Om du letar efter en varmare look för de tidiga höstdagarna är en väst i kombination med en huvtröja något för dig, som ser riktigt coolt ut. För en extra dos av avslappnad vibe kan du lägga till en vit t-shirt under som sticker ut under din huvtröja. Här på bareen® är vi stora fans av läderjackor som tar din outfit till en coolare nivå. Jackan ger dig en lättsam look som är lite hiphop och kan bäras på olika sätt. Vår favorit är definitivt allt i svart: svart hoodie, svart jacka, svarta välsydda byxor och sneakers som avslutning.

 

Se våra Hoodies här.